A Magyar Szó Egyesület megünnepelte alapításának 12. évfordulóját.


Az ünnepség közgyűléssel kezdődött, ahol Milivojević Irén elnökasszony beszámolt az elmúlt év eseményeiről, majd Tóth Bojnik László főtitkár mutatta be a boszniai magyarság éves folyóiratát az Új Dobost. Az egyesület elismerésben részesítette azokat a személyeket, akik tevékenységükkel hozzájárultak a Magyar Szó Egyesület létrejöttéhez. Havreljuk Stevo a Kisebbségek Szövetségének elnöke és Blaha Vladimir a Szövetség első elnöke és alapítója részesült az elismerésben. Mindketten nagyon sokat tettek azért, hogy a Banja Luka-i kisebbségi egyesületek köztük a Magyar Szó létrejöhessenek és legyen kisebbségi ház.

A közgyűlést követően jó hangulatú beszélgetés és táncos mulatság kezdődött, ahol magyar és helyi slágerekre táncolhatott a meghívott vendégsereg késő estig.

A magyar konyha remekei ezúttal sem hiányoztak a gasztronómiai kínálatból. A szarajevói Magyar Nagykövetségnek köszönhetően pedig magyar borok is emelték az esemény színvonalát.

Az ünnepélyes alkalmon részt vett Gulyás Leonóra konzul és Sándor Attila a Petőfi Sándor Program szlovéniai képviselője is.